USSR/Rusland 1989. Film noir van Igor Minaïev en Igor Minaiev. Met o.a. Maxim Kiseliev, Evguenia Dobrovolskaia, Svetlana Kruchkova, Nicolai Tokar en Ludmila Davidova.

VPRO Cinema

Een jonge vrijgevochten vrouw verleidt de schuchtere politieman die haar ooit een nacht moest bewaken. Ze wijdt hem in de liefde in. Voor haar is het een verzetje, maar hij kan haar niet meer uit zijn hoofd zetten. Zijn opdringerigheid en de bemoeizucht van zijn moeder beu, fladdert ze al vlug weer rond andere mannen. De jongen vindt geen uitlaatklep voor zijn hartstochtelijke jaloezie. Sentimentele psychologische tragi- komedie die zich afspeelt in het Rusland dat getekend is door de perestroïka. Het scenario van Olga Mikhailova brengt geen wereldschokkende gebeurtenissen, maar een alledaags verhaal van liefde en jaloezie in een realistische context, gevoelig, maar zonder romantiek. In zwart-wit gefilmd door Vladimir Pankov.

credits

Regie:
Igor Minaïev, Igor Minaiev
Cast:
Maxim Kiseliev, Evguenia Dobrovolskaia, Svetlana Kruchkova, Nicolai Tokar, Ludmila Davidova, Alexandre Berda, Maxim Kisilev, Eugenia Dobovolskaja
Camera:
Vladimir Pankov
Muziek:
Anatoli Dergatchev
Jaar:
1989
Alt. titels:
Erdgescho§
Genres:
Film noir, Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
USSR, Rusland

op televisie
0 uitzendingen

Pervii Etage (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken