USSR/Verenigde Staten 1992. Drama van Menahem Golan. Met o.a. Bruce Nozick, Eddie Bowz, Will Kempe, Sally Kirkland en Matt Servitto.

VPRO Cinema

Deze prent bevat Golan`s visie op de Amerikaanse Drooglegging en daarmee samenhangend zijn kijk op het leven en de dood van enkele legendarische gangsters uit de jaren 1930-35: Nozick als `Dutch` Schultz, Kempe als `Legs Diamond` en Servitto als `Bo Weinberg`. Gebaseerd op het oorspronkelijke verhaal van Alex Simon wordt verteld hoe Dutch, van joodse origine, en die eigenlijk Arthur Fleggenheimer heette, met zijn gabber Joey Noey (Bowz) zich een weg tot de gangstertop baande door zich het territorium van Legs toe te eigenen. De rest van de film legt vooral de nadruk op zijn groeiende arrogantie en eventuele dood in 1935. Noch het scenario van Joseph Goldman noch Golan geven om enige historische juistheid. De meestal jonge acteurs doen hun best, het sfeertje is door-en-door joods en aan actie, geweld en bloot geen gebrek zodat de modale videokijker aan zijn trekken komt. Kirkland is een geestige joodse mama, Donato maakt een sterke indruk als Lucky Luciano die verantwoordelijk was voor de val van Dutch en Golan verschijnt warempel zelf in een cameorolletje als de gangster Hymie Weinstock. Buitenopnamen opgenomen in Rusland! Tegelijkertijd werd ook in Moskau de film MAD DOG COLL gedraaid op dezelfde set met bijna dezelfde acteurs, een vergelijkbare film.

credits

Regie:
Menahem Golan
Cast:
Bruce Nozick, Eddie Bowz, Will Kempe, Sally Kirkland, Matt Servitto, Christopher Bradley, Jeff Griggs, Jennifer Miller, Abigail Lenz, Jack Conley, Jennifer Pusheck, Leonard Donato, Rick Giolito, Menahem Golan
Muziek:
Terry Plumeri
Jaar:
1992
Alt. titels:
Life and Times of Dutch Schultz
Genres:
Drama, Biografie
Trefwoorden:
Tragedie
Landen:
USSR, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Hit the Dutchman (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken