Finland 1986. Familiefilm van Päivi Hartzell. Met o.a. Satu Silvo, Sebastian Kaatrasalo, Outi Vainionkulma, Tuula Nyman en Esko Hukkanen.

VPRO Cinema

Originele, moderne verfilming van een beroemde vertelling van Hans Christian Andersen over de boze Sneeuwkoningin (Silvo), die met behulp van een ontvoerd mensenkind de eeuwige macht wil veroveren van de IJswereld. Tenslotte zegevieren, in deze symbolische strijd tussen het Licht en de Duisternis, de liefde en de onschuld, geholpen door de kracht van een jonge maagd. De jonge Kai (Kaatrasalo) en het meisje Gerda (Vainionkulma) zijn dikke vrienden. Op een nacht wordt Kai ontvoerd door de Sneeuwkoningin. Zij heeft een kind nodig om de magische, groene edelsteen te bemachtigen, die haar de macht moet geven om eeuwig te regeren. Gerda overwint vele gevaren en hinderlagen om haar vriendje te bevrijden. De indrukwekkende fotografie is van Henrik Paersch en het scenario is van regisseur Hartzell. Fantasierijk, lief met indrukwekkende scènes en meeslepende muziek. Voor kinderen, die het er voor over hebben om stil blijven genieten van een mooie film!

credits

Regie:
Päivi Hartzell
Cast:
Satu Silvo, Sebastian Kaatrasalo, Outi Vainionkulma, Tuula Nyman, Esko Hukkanen, Paavo Westerberg, Julia Ukkonen, Pirio Bergström, Saara Sakkasvirta, Marja Pyykko, Elina Salo
Scenario:
Päivi Hartzell
Muziek:
Jukka Linkola
Jaar:
1986
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Vriendschap & eerste liefde, Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
Finland

op televisie
0 uitzendingen

Lumikuningatar (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken