Verenigde Staten 1971. Western van Blake Edwards. Met o.a. William Holden, Ryan O'Neal, Karl Malden, Lynn Carlin en Tom Skerritt.

VPRO Cinema

De oude cowboy Holden en zijn jonge metgezel O'Neal zijn het werk op de ranch beu. Ze plegen een bankoverval en met de buit trekken ze naar Mexico. De sheriff moet de achtervolging bij de grens opgeven, maar hun vroegere werkgever voelt zich persoonlijk verantwoordelijk en hij stuurt zijn zonen Skerritt en Baker erop uit om het tweetal terug te halen. Aan de kassa geflopt western- debuut van Edwards, die vooral bekend is door zijn komedies. Toch werd de film zeer ontspannen gedraaid met personages die zich in niets druk lijken te maken. Uitstekende vertolkingen van de oude generatie, ook van de jonge opkomende acteurs van de nieuwe school. Edwards schreef het luchtige en toch spannende en soms gewelddadige scenario waarbij hij schaamteloos ging stelen bij de grote meesters van het genre. In beeld gebracht door Philip Lathrop. Werd in Amerika ingekort tot 109m. Gefilmd in Panavision 70.

credits

Regie:
Blake Edwards
Cast:
William Holden, Ryan O'Neal, Karl Malden, Lynn Carlin, Tom Skerritt, Joe Don Baker, Rachel Roberts, James Olson, Leora Dana, Moses Gunn, Victor French, Charles Gray
Camera:
Philip H. Lathrop
Muziek:
Jerry Goldsmith
Jaar:
1971
Alt. titels:
Wild Rovers, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Wild Rovers (1971) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken