Verenigd Koninkrijk 1989. Familiefilm van Ian Sellar. Met o.a. Ray McAnally, Gordon Strachan, Juliet Cadzow, David Hayman en Sheila Keith.

VPRO Cinema

Peter (Strachan) is een dromerig jongetje van negen dat rond 1950 in Schotland met zijn moeder Paterson en opa McAnally samenleeft in een langzaam uitstervend vissersdorpje. De Venus is de haringschuit van opa. Door een verrekijker die Peter van opa heeft gekregen als troost voor het feit dat hij niet mee mocht om uit te varen, bekijkt hij de hem omringende wereld en schept hij zijn eigen omgeving waarin zijn afwezige vader prominent aanwezig is. Terwijl in het dorp allerlei dingen gebeuren, moet de Venus verkocht worden en komt de vader van Peter terug uit den vreemde. Intimistische film in Britse traditie, fris en gezond als een zeebries. Scenario van Christopher Rush en regisseur Sellar. Gabriel Beristain maakt de mooie beelden.

credits

Regie:
Ian Sellar
Cast:
Ray McAnally, Gordon Strachan, Juliet Cadzow, David Hayman, Sheila Keith, Mary MacLeon, Sinéad Cusack, Peter Caffrey, Caroline Paterson, Sam Hayman
Scenario:
Christopher Rush
Muziek:
Jonathan Dove
Jaar:
1989
Alt. titels:
Boot, ein Junge und das Meer, Ein
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Jeugdfilm, Menselijke relaties
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Venus Peter (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken