Italië 1978. Drama van Marco Leto. Met o.a. Stephanie Beacham, Alain Cuny, Solveig d'Assunta, Bekim Fehmiu en Gabriele Ferzetti.

VPRO Cinema

De verkiezingscampagne op Sicilië 1893 vergroot de geschillen tussen de heersende klasse en de arbeiders en tussen kerkelijke autoriteiten en overheidsmachtdragers. Het komt tot een bloedige repressie van de eerste socialistische bewegingen. Deze maatschappelijke achtergrond werkt sterk door in de generatiekloof en ideële conflicten in een familie van rijke aristocraten. De sociaal-historische roman van Pirandello kreeg een bijna geheel op dialogen steunende scenariobewerking, waarin alle standpunten bedachtzaam worden verwoord, maar niet tot leven komen. Veel lange wandelingen in stijlvolle interieurs, waardoor het opstandige buitengebeuren in dubbel opzicht als een verademing werkt en vooral ook een esthetisch prentenboek blijft.

credits

Regie:
Marco Leto
Cast:
Stephanie Beacham, Alain Cuny, Solveig d'Assunta, Bekim Fehmiu, Gabriele Ferzetti, Hans Holt, Leonard Mann, Glauco Mauri, Roberto Palandini, Stefano Satta Flores
Muziek:
Egisto Macchi
Jaar:
1978
Alt. titels:
Vecchi e i giovani, I
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Politieke film, Sociaal drama, Salon-drama
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

I Vecchi e i giovani (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken