Verenigde Staten 1950. Komedie van Irving Reis. Met o.a. Eve Arden, Ruth Warrick, Vanessa Brown, Shepperd Strudwick en Billie Burke.

VPRO Cinema

Na de dood van playboy Williams, die nooit verlegen zat om een practical joke, ontvangen zijn drie vrienden, DaSilva, Strudwick en Burke, een brief, waarin hij bekent met hun respectievelijke echtgenotes een affaire te hebben gehad. De drie overdenken het ogenblik in hun verleden dat hiervoor gelegenheid gaf. Onge[KA3]inspireerde variatie op het thema van A LETTER TO THREE WIVES, waaraan Vera Caspary, die samen met Edward Eliscu het scenario schreef, ook meewerkte. Williams probeert het allemaal door middel van flashbacks, recht te trekken, maar slaagt daar niet in. De film is niet overtuigend en mist stijl en gevatheid. De onbedoeld lachwekkende openings-en slotsc[KA2]enes spelen zich af in de hemel (buitenbeelds). Frank Planer was verantwoordelijk voor de fotografie.

credits

Regie:
Irving Reis
Cast:
Eve Arden, Ruth Warrick, Vanessa Brown, Shepperd Strudwick, Billie Burke, Emlyn Williams, Jane Darwell, Howard DaSilva, Howard Da Silva
Camera:
Franz Planer
Muziek:
Edward Eliscu, Herschel Burke Gilbert
Jaar:
1950
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Lichte komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Three Husbands (1950) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken