Frankrijk/Zwitserland 1983. Historische film van Bernard Favre. Met o.a. Richard Berry, Bérangère Bonvoisin, Sophie Chemineau, Marc Perrone en Robin Renucci.

VPRO Cinema

Een boer uit de Alpen van Savoyen tracht in de winter de kost te verdienen door als marskramer het dal van de Aosta door te trekken tot aan Milaan, terwijl hij zijn vrouw en kinderen in het hooggelegen dorp achterlaat. Hij vertrekt in het late najaar van 1859 en als hij in het voorjaar van 1860 terugkomt van zijn verre soms barre reis met allerlei ontmoetingen en ervaringen, is Savoyen een deel van Frankrijk geworden en moet hij een hoge tol betalen aan de grens voor zijn onverkochte spullen die hij mee terug naar huis wil nemen. De film is indertijd door de kritiek toegejuicht als innoverend en deze kroniek wordt gesierd door een schitterende fotografie en realistische beelden van Jean- François Gondre. Scenario van regisseur Favre en Bertrand Tavernier.

credits

Regie:
Bernard Favre
Cast:
Richard Berry, Bérangère Bonvoisin, Sophie Chemineau, Marc Perrone, Robin Renucci, Pierre Forget, Alain Lenglet, Roger Jendly, Jane Manson
Scenario:
Bernard Favre
Muziek:
Nicola Piovani, Marc Perrone
Jaar:
1983
Alt. titels:
Trace, La, Die Spur der Zeit
Genres:
Historische film
Trefwoorden:
Kroniek
Landen:
Frankrijk, Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen

La trace (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken