Frankrijk 1975. Drama van Jean-François Dion. Met o.a. Nicole Courcel, Michel Bouquet, Patrick Lemauff, Christine Boisson en Laurence de Monaghan.

VPRO Cinema

Eerste (en tot op heden laatste) lange speelfilm t.w. een bittere, rechtlijnige en zorgvuldig uitgewerkte vertelling over het thema van de laatste tienerjaren, beleefd door een burgermanszoon uit de provincie. Zijn ouders zijn gescheiden en van zijn twee vriendinnen komt er een op tragische wijze aan haar einde. Dan is hij volwassen. Een gevoelig, erg boeiend en realistisch meesterwerk dat voor een belangrijk deel in de geboortestad van de filmer, Troyes, speelt. Er is hier ongetwijfeld sprake van autobiografische elementen. Gefilmd op het bolvormige 'panavision'. Deze cineast behaalde nimmer enig commercieel succes en zodoende is hij zich met tv-werk gaan bezighouden, zoals zovele anderen.

credits

Regie:
Jean-François Dion
Cast:
Nicole Courcel, Michel Bouquet, Patrick Lemauff, Christine Boisson, Laurence de Monaghan, Marie-Hélène Dasté, Anne Jousset, Frédéric Duru, Joël Santoni, Jean Berger
Muziek:
Marie-Paule Belle
Jaar:
1975
Genres:
Drama, Biografie
Trefwoorden:
Kroniek, Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Thomas (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken