Australië/Verenigde Staten 1991. Avonturenfilm van John Seale. Met o.a. Mark Harmon, Jeroen Krabbé, Deborah Unger, Shane Briant en Ivan Kesa.

VPRO Cinema

Groots opgezette debuutfilm van Seale, in 1989 gedraaid maar na een waslijst van financiële- en productieproblemen pas twee jaar later in omloop gebracht. Harmon is een vlotte Newyorker die in Nieuw Guinea de moord op zijn broer gaat onderzoeken, die er een plantage had. Krabbé, de partner van die broer, blijkt een duistere figuur te zijn, die pottekijker Harmon uit de weg wil ruimen. Krabbé's echtgenote Unger kiest de zijde van Harmon en niet alleen voor diens mooie ogen. Mislukt Australisch antwoord op ROMANCING THE STONE. Tussen Unger en Harmon moest het onweren en bliksemen, maar het komt slechts tot een vonkje van het gasfornuis. Krabbé hoeft slechts Krabbé te zijn als charmante echtgenoot waarvan een zekere dreiging uitgaat. Scenario van Michael Thomas.

credits

Regie:
John Seale
Cast:
Mark Harmon, Jeroen Krabbé, Deborah Unger, Shane Briant, Ivan Kesa, Kristina Nehm, Lech Mackiewicz, Julie Thompson, Helen O'Connor, Ritchie Singer, Briant Shane, Deborah Kara Unger
Scenario:
Michael Thomas
Productie:
Jim McElroy
Muziek:
Graeme Revell
Jaar:
1991
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Australië, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Till There Was You (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken