Verenigde Staten 1939. Drama van Busby Berkeley. Met o.a. John Garfield, Claude Rains, Gloria Dickson, May Robson en Billy Halop.

VPRO Cinema

Bokskampioen Garfield raakt betrokken bij een gevecht, waarbij een journalist de dood vindt. Uit angst voor de moordenaar aangezien te worden, vlucht Garfield de stad uit. Hij vindt een onderkomen in een afgelegen ranch in de woestijn, bestierd door twee vrouwen en een groepje jeugdige misdadigers. Garfield wordt verliefd op één van de vrouwen en besluit voor hen geld bij elkaar te boksen. Deze keer geen musical voor Berkeley, maar een sterk drama van een jonge bokser op de vlucht voor zichzelf. De aanwezigheid van de Dead End Kids is een aantrekkingskracht op zichzelf. Knap opgebouwd scenario van Sig Herzig, naar een verhaal van Bertram Millhauser en Beulah Marie Dix, in 1933 reeds verfilmd als THE LIFE OF JIMMY DOLAN. Goed camerawerk van James Wong Howe.

credits

Regie:
Busby Berkeley
Cast:
John Garfield, Claude Rains, Gloria Dickson, May Robson, Billy Halop, Huntz Hall, Barbara Pepper, Ward Bond, Ann Sheridan, Leo Gorcey, Bobby Jordan, Gabriel Dell
Muziek:
Max Steiner
Schrijver:
Bertram Millhauser
Jaar:
1939
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

They Made Me a Criminal (1939) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken