Verenigde Staten 1925. Western van Richard Thorpe. Met o.a. Wally Wales, Jean Arthur, Charles Whitaker, Alfred Hewston en Polly Vann.

VPRO Cinema

Wales wordt door rancher Hewston ingeschakeld om de dagelijkse leiding over te nemen. Onderweg wordt hij gevangengenomen wegens een valse beschuldiging. Whitaker kan met zijn papieren zijn plaats innemen om de rancher te bestelen. Maar Wales arriveert op tijd. Deze goede actiewestern werd door Thorpe geschreven. Het camerawerk was van William Marshall. Hier begon de stercarri[KA2]ere van Wales. Hij werd in 1895 geboren als Floyd Taliaferro Alderson. Hij speelde vanaf 1915 een paar rolletjes als Floyd Taliaferro. WO I onderbrak zijn werk. Vanaf 1921 speelde hij nog steeds onder die naam wat bijrolletjes. Toen kreeg hij van producent Lester F.Scott Jr zijn eigen westernserie (onder de nieuwe naam) voor Action Pictures. De samenwerking zou blijven bestaan tot 1928 en twintig westerns omvatten. Wales zou tot 1935 hoofdrollen blijven spelen naast bijrollen. Dan verandert hij zijn naam voor de derde keer: in Hal Taliaferro. Hij zou tot 1952 onder die naam bijrollen spelen in dozijnen westerns en non-westerns.

credits

Regie:
Richard Thorpe
Cast:
Wally Wales, Jean Arthur, Charles Whitaker, Alfred Hewston, Polly Vann, Harry Belmour, Bill Ryno, Vester Pegg, Frank Ellis
Jaar:
1925
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Tearin' Loose (1925) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken