Spanje 1978. Komedie van José Luis Garcia Sánchez. Met o.a. Héctor Alterio, Irene Foster, Mari Carillo, Verónica Forqué en Fernando Chinarro.

VPRO Cinema

Een gezelschap van gezagsdragers uit het Franco-tijdperk wordt ziek en misselijk na het eten van bedorven forellen, waarna het door hen geterroriseerde keukenpersoneel gezond en wel vrolijk de benen neemt. Deze satire kon onomwonden profiteren van de nieuwe vrijheid van meningsuiting na Franco`s dood, maar het opzienbarende daarvan is z[KA1]o snel achterhaald, dat er nu alleen maar een nogal rommelige en rumoerige film overblijft. Bekroond op de Berlinale met een gedeelde Gouden Beer, die bedoeld was om de Spaanse cinema te stimuleren; de andere gelukkigen waren: LAS PALABRAS DE MAX (1978) van Emilio Mart[KA1]inez L[KA1]azaro en de korte film ASCENSOR (1978) van Tomás Muñoz. Het scenario is van Manuel Gutiérrez Aragón. Het camerawerk is van Magin Torruella.

credits

Regie:
José Luis Garcia Sánchez
Cast:
Héctor Alterio, Irene Foster, Mari Carillo, Verónica Forqué, Fernando Chinarro, Eduardo MacGregor, Lautaro Murua, Roberto Font, Yelena Samarina
Scenario:
Manuel Gutiérrez Aragón
Camera:
Magin Torruella
Muziek:
Victor Manuel
Jaar:
1978
Alt. titels:
Truchas, Las, Trout
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire, Politiek, Klucht
Landen:
Spanje

op televisie
0 uitzendingen

Las truchas (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken