Verenigde Staten 1982. Familiefilm van Lou Antonio. Met o.a. Patty Duke Astin, Neva Patterson, Fred Dryer, Annie Potts en Carole Cook.

VPRO Cinema

Sinds het vertrek van zijn vader is de elf-jarige Schroder onhandelbaar. Moeder Duke Astin laat zich overtuigen van het nut van het zoeken naar een 'grote broer' die zich met het kind kan bezighouden. De jongen heeft echter geen behoefte aan een surrogaatvader, en hij laat dit ook merken aan nachtclubeigenaar Farentino, die voor hem werd geselecteerd. Maar deze laatste laat zich niet ontmoedigen. Hartverwarmende, sympathieke film, die aandacht vraagt voor kinderen van gescheiden ouders. Schroder leeft zich uitstekend in zijn rol in, maar ook een haast onherkenbare Farentino en Duke Astin presteren op niveau. Het scenario, van Shelley List en Jonathan Estin, is zeker niet goedkoop of sentimenteel te noemen. Het werd op film overgebracht door Gayne Rescher.

credits

Regie:
Lou Antonio
Cast:
Patty Duke Astin, Neva Patterson, Fred Dryer, Annie Potts, Carole Cook, Dick Anthony Williams, Ricky Schroder, Patty Duke Astin, James Farentino
Muziek:
Valerie Simpson, Charles Gross
Jaar:
1982
Genres:
Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm, Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Something So Right (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken