Spanje/Frankrijk 1979. Drama van Juan Antonio Bardem. Met o.a. Manuel Angel Egea, Madeleine Robinson, Virginia Mataix, Jacques François en Alberto Alonso Lopez.

VPRO Cinema

Na de dood van Franco probeert de erfgenaam van een onder het oude regime tot succes gekomen industrieel, pal te staan voor de rechtse ordehandhaving. Hij besluit met hulp van medestanders het advocatencollectief, dat een geslaagde vervoersstaking heeft begeleid, om zeep te brengen. Het complot mislukt, de leiders worden gedood, maar hun minder opvallende, extreme bondgenoten blijven op hun plaatsen in de magistratuur. Ondanks de actualiteit van het onderwerp en het gebruik van journaalopnamen, doet de film merkwaardig verouderd aan. Hij heeft het schematisme en de emotionele felheid van de beroemde maatschappelijke films van vlak na 1945, die toen uiteraard níét in Spanje gemaakt konden worden. De toeschouwer is inmiddels gewend aan wat afstandelijker bezonkenheid. Het scenario is van regisseur Bardem. Het camerawerk is van Leopoldo Villaseñor. Eastmancolor, Mono.

credits

Regie:
Juan Antonio Bardem
Cast:
Manuel Angel Egea, Madeleine Robinson, Virginia Mataix, Jacques François, Alberto Alonso Lopez, Joaquin Navarro, Fernando Sanchez Pollack
Scenario:
Juan Antonio Bardem
Camera:
Leopoldo Villaseñor
Muziek:
Nicolas Peyrac
Jaar:
1979
Alt. titels:
Sept jours de janvier, Les, Seven Days in January, 7 dias en enero, 7 Days in January, Coup de poing
Genres:
Drama, Historische film
Trefwoorden:
Sociaal drama, Politiek
Landen:
Spanje, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Siete dias en enero (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken