Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van George Elanjian jr. en George Elanjian Jr. Met o.a. Riva Spier, David Gale, Charles Lucia, Lewis Arquette en Starr Andreeff.

VPRO Cinema

Een Amerikaans wapenfabrikant heeft een onvernietigbare supersoldaat ontwikkeld die zichzelf kan reproduceren. Spier, als ambitieus kaderlid, slaagt erin, met de hulp van Lucia, het prototype van de moordmachine te laten ontsnappen. Het vermoordt een aantal medewerkers van het bedrijf, waaronder de ontwerper Arquette. De 'bedrijfsongevallen' worden door journalist Laurance onderzocht en samen met het nichtje Andreeff van de ontwerper vindt hij een middel om zichzelf en de wereld van een catastrofe te redden. Ondanks enkele niet onverdienstelijke speciale, visuele, fotografische en pyrotechnische effecten een weinig overtuigend en alles behalve origineel scenario van Brent V. Friedman naar een verhaal van Michael Carmody.

credits

Regie:
George Elanjian jr., George Elanjian Jr
Cast:
Riva Spier, David Gale, Charles Lucia, Lewis Arquette, Starr Andreeff, Mitchell Laurance, Jeff Doucette, Bill Gratton, Jon Korkes
Scenario:
Brent V. Friedman
Productie:
Jack F. Murphy
Camera:
James Mathers
Muziek:
Thomas Chase, Steve Rucker
Schrijver:
Michael Carmody
Jaar:
1989
Genres:
Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Syngenor (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken