Verenigde Staten 1957. Drama van Henry King. Met o.a. Tyrone Power, Ava Gardner, Errol Flynn, Mel Ferrer en Gregory Ratoff.

VPRO Cinema

Tijdens WO I raakte de Amerikaanse journalist Power zwaargewond. Sindsdien is hij impotent. In 1925 ontmoet hij in Parijs Gardner weer, de vrouw van wie hij altijd heeft gehouden. Ze kent zijn geheim, maar toch blijven ze bij elkaar. Gefrustreerd door al haar mislukte liefdesavonturen zoekt ze vergetelheid in de alcohol en oppervlakkige relaties, die ze vindt in een kleine vriendenkring in heel Europa. Boeiende bewerking van een haast onverfilmbare roman over de verloren generatie uit de jaren rond 1925. Uitstekend spel, vooral van Flynn, die als dranklustige bon vivant eigenlijk zichzelf speelt. De roman van Ernest Hemingway werd bewerkt door Peter Viertel. Knappe locatie-fotografie van Leo Tover, en een opvallende score van Hugo Fregonese. In 1984 hermaakt als tv-film. Gedraaid in CinemaScope.

credits

Regie:
Henry King
Cast:
Tyrone Power, Ava Gardner, Errol Flynn, Mel Ferrer, Gregory Ratoff, Robert Evans, Juliette Gréco, Eddie Albert, Marcel Dalio, Henry Daniell, Bob Cunningham
Muziek:
Hugo Friedhofer
Jaar:
1957
Alt. titels:
Sun Also Rises, The
Genres:
Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Sun Also Rises (1957) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken