Zwitserland/Verenigde Staten 1949. Komedie van Leopold Lindtberg. Met o.a. Cornel Wilde, Josette Day, Simone Signoret, John Baragrey en Richard Erdmann.

VPRO Cinema

De Amerikaanse marinier Stanley Robin (Wilde) wordt in Mulhouse vlak bij de grens met Duitsland en Zwitserland gestationeerd. Hij ontmoet er zijn toekomstige verloofde Suzanne (Day) tijdens zijn verlof van vier dagen in Zwitserland een femme fatale, Yvonne (Signoret). De eerste - met een goed hart, maar saai als regen op zondag - wint het uiteraard van de mannenverslindster, die door en door slecht is, maar wel heel erg mooi. Dit bleke filmpje heeft veel weg van een toeristische folder. Lindtberg is verpletterd onder de eisen van de co- producent uit Hollywood die ten onrechte dacht een Zwitserse Howard Hawks te hebben gevonden. Dan blijft er nog Simone Signoret in de rol van een geëmancipeerde vrouw zonder moraal (sic). Het scenario is van Richard Schweizer. Het camerawerk is van Emil Berna. Ook bekend als Four Days Leave.

credits

Regie:
Leopold Lindtberg
Cast:
Cornel Wilde, Josette Day, Simone Signoret, John Baragrey, Richard Erdmann, Georges Petrie, Leopold Biberti, Robert Bichler, Christiane Martin, Heinrich Gretler, Liselotte Pulver, Alan Hale jr
Scenario:
Richard Schweizer
Camera:
Emil Berna
Muziek:
Robert Blum
Jaar:
1949
Alt. titels:
Swiss Tour, Suzanne et son marin, Four Days Leave
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Tragikomedie, Feministische film, Romantisch drama
Landen:
Zwitserland, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen