Italië 1991. Mysterie van Emidio Greco. Met o.a. Gian Maria Volonté, Ennio Fantastichini, Ricky Tognazzi, Massimo Ghini en Gianluca Favilla.

VPRO Cinema

In deze film brengt regisseur Greco de laatste novelle van de Siciliaanse schrijver Leonardo Sciascia tot leven. Het rijke en ingewikkelde verhaal speelt zich af in de binnenlanden van Sicilië, zonder evenwel te verwijzen naar mafia of drugs, en geeft een beklemmend beeld van deze landstreek. Het begint allemaal met de dood van een diplomaat, die we alleen als lijk te zien krijgen, maar het raadselachtige zit hem in de brieven die Pirandello en Garibaldi aan zijn familie stuurden. Daarin schreven ze dat hij voor zijn dood naar zijn verlaten villa aan het speuren was. Zijn telefoontje naar de politie bracht een onderzoek op gang, dat aan het einde een pijnlijk ironische wending neemt. Volonté zet een schitterende rol neer als verbitterde professor, wijsgeworden door ook de ervaring. Tonino Delli Colli brengt met zijn camera de lokale bevolking prachtig in beeld. Ook bekend als A SIMPLE STORY.

credits

Regie:
Emidio Greco
Cast:
Gian Maria Volonté, Ennio Fantastichini, Ricky Tognazzi, Massimo Ghini, Gianluca Favilla, Paolo Graziosi, Omero Antonutti, Gianmarco
Jaar:
1991
Alt. titels:
Storia semplice, Una, Simple story, A
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Una storia semplice (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken