Verenigde Staten 1988. Komedie van Paul Morrissey. Met o.a. Sasha Mitchell, Ernest Borgnine, Sylvia Miles, Geraldine Smith en Maria Patillo.

VPRO Cinema

Regisseur Morrissey maakte talloze avantgarde films met Andy Warhol, maar behoorde merkwaardig genoeg niet tot de links georiënteerde kunstenaars, maar tot de elitaire conservatieven met een zeker dédain voor minder bedeelden. Dat schijnt ook door in zijn eigen komedie Spike of Bensonhurst. Spike (Sasha Mitchell) is een onbenullige Italiaanse Amerikaan uit Brooklyn, wiens enige drijfveer het is om naam te maken. Als bokser lukt het niet goed, hoewel hij onder bescherming staat van mafiabaas Baldo Cacetti (Ernest Borgnine). Die bescherming kan hij vergeten wanneer hij achter Cacetti's dochter Angel (Maria Pitillo) aangaat. Spike of Bensonhurst is een niet vaak komische komedie met plompe grappen over lage klassen, en met hier en daar een verdwaalde Warholiaanse lesbienne.

credits

Regie:
Paul Morrissey
Cast:
Sasha Mitchell, Ernest Borgnine, Sylvia Miles, Geraldine Smith, Maria Patillo, Talisa Soto, Rick Aviles, Antonia Rey, Anne De Salvo
Scenario:
Alan Bowne
Productie:
David
Muziek:
Coati Mundi
Jaar:
1988
Alt. titels:
The Mafia Kid
Genres:
Komedie, Misdaad
Trefwoorden:
Gangsterfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Spike of Bensonhurst (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken