Verenigde Staten 1948. Sciencefiction van Spencer Gordon Bennet en Thomas Carr. Met o.a. Kirk Alyn, Noel Neill, Tommy Bond, Carol Forman en George Meeker.

VPRO Cinema

Serial in vijftien hoofdstukken. In deze Columbia-serial is de creatie van Jerome Siegel en Joel Schuster uit 1938 voor de eerste maal op het witte doek te zien. Het werd een gigantisch succes, hoewel de technische afwerking van de serial uiterst middelmatig was. Het scenario van Arthur Hoerl, Lewis Clay en Royal Cole begint met de komst op aarde van een jongen van de planeet Krypton, die op ontploffen staat. De jongen blijkt over superkrachten te beschikken en gebruikt die in deze serial tegen de Spider Lady (Forman) die met de vernietiging van steden dreigt als de regering niet doet wat zij wil. Er werd uit de serial ook een 88m durende film gemonteerd. Sam Katzman produceerde zo goedkoop mogelijk, cameraman Ira Morgan deed onder deze slechte omstandigheden zo goed mogelijk zijn werk en Mischa Bakaleinikoff zorgde voor wat muziek op de achtergrond.

credits

Regie:
Spencer Gordon Bennet, Thomas Carr
Cast:
Kirk Alyn, Noel Neill, Tommy Bond, Carol Forman, George Meeker, Jack Ingram, Pierre Watkin, Terry Frost, Charles King, Charles Quigley
Jaar:
1948
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Superman (1948) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken