Verenigde Staten 1974. Sciencefiction van Andrew V. McLaglen. Met o.a. Lloyd Bridges, Michael Link, Jeremy Slate, Morgan Paull en James McMullan.

VPRO Cinema

Voor de elf-jarige ruimteliefhebber Link wordt een droom werkelijkheid door als verstekeling aan boord van een ruimtecapsule een reis naar de maan te maken. Als de astronauten hem ontdekken, is het te laat om terug te keren. De jongen wordt een volwaardig lid van de bemanning doordat hij de expeditie van de ondergang weet te redden. Een jeugdfilm vol actie, dramatisch uitstekend opgebouwd, hoewel het in werkelijkheid natuurlijk onmogelijk is. Het scenario van William R. Shelton en Jon Boothe, gebaseerd op Sheltons roman Stowaway To The Moon: The Camelot Odyssey, is spannend en leidt naar een knappe climax. Er werd gretig gebruik gemaakt van echte opnamen van de maanlanding. J.J. Jones tekende voor de fotografie.

credits

Regie:
Andrew V. McLaglen
Cast:
Lloyd Bridges, Michael Link, Jeremy Slate, Morgan Paull, James McMullan, Walter Brooke, John Carradine, Keene Curtis, Edward Faulkner, Charles 'Pete' Conrad
Scenario:
William R. Shelton, Jon Boothe
Camera:
J.J. Jones
Muziek:
Pat Williams, Patrick Williams
Jaar:
1974
Genres:
Sciencefiction, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Familiefilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Stowaway to the Moon (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken