Verenigde Staten 1971. Erotiek van Otto Preminger. Met o.a. Dyan Cannon, James Coco, Jennifer O'Neill, Ken Howard en Nina Foch.

VPRO Cinema

Luckinbill ontdekt in zijn nek. Hij aarzelt geen moment. Dr. Coco is een goede vriend en een uitstekende chirurg, dus weg met de vlek. De operatie verloopt goed, maar de volgende dag doen zich complicaties voor. Er is iets fout gegaan bij de bloedtransfusie. Hij heeft dringend ander bloed nodig. Vrouw Cannon gaat alle vrienden af, op zoek naar bloed, maar die schepen haar een voor een met hypocriete praatjes af. Ondertussen ontdekt ze ook nog dat haar man haar bedroog met haar beste vriendinnen. Zwarte komedie over het thema 'van je vrienden moet je het hebben'. Het geheel zit nogal dik in de verf, maar het valt niet te ontkennen dat het scenario van Elaine May, naar de roman van Lois Gould, enkele briljante momenten kent. Uitstekend spel van een reeks bekende karakteracteurs. Fotografie van Gayne Rescher.

credits

Regie:
Otto Preminger
Cast:
Dyan Cannon, James Coco, Jennifer O'Neill, Ken Howard, Nina Foch, Laurence Luckinbill, Louise Lasser, Burgess Meredith, Sam Levene
Scenario:
Elaine May
Camera:
Gayne Rescher
Muziek:
O.C. Smith, Thomas Z. Shepard, Thomas Z. Shephard
Schrijver:
Lois Gould
Jaar:
1971
Genres:
Erotiek, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Seksfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Such Good Friends (1971) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken