Verenigde Staten 1982. Mysterie van David Greene en David Green. Met o.a. Robert Preston, Lynn Redgrave, Patrick Macnee, Lawrence Pressman en Madolyn Smith Osborne.

VPRO Cinema

Een jaar nadat zijn verloofde Redgrave zogenaamd zelfmoord pleegde, roept toneelschrijver Preston de cast en crew weer bij elkaar, die destijds nauw betrokken was bij het toneelstuk waarin Redgrave de hoofdrol speelde. Onder het mom van het uittesten van een nieuw stuk, tracht Preston de moordenaar te ontmaskeren. Uitstekend in elkaar geztte thriller, met een intelligent scenario van William Link en Richard Levinson, die de spanning tot aan de verrassende ontknoping weten vol te houden. Preston is schitterend, maar ook de andere acteurs leveren goede prestaties. Het geheel speelt zich af op het podium van een theater, met een reeks knap ingebouwde flash-backs die de eventuele motivaties duidelijk maken. Beweeglijke fotografie van Steven Larner en een sfeervolle score van Billy Goldenberg.

credits

Regie:
David Greene, David Green
Cast:
Robert Preston, Lynn Redgrave, Patrick Macnee, Lawrence Pressman, Madolyn Smith Osborne, Jeff Goldblum, William Daniels, William Russ
Muziek:
Billy Goldenberg
Jaar:
1982
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Rehearsal For Murder (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken