Verenigd Koninkrijk 1935. Misdaad van Albert Parker. Met o.a. Basil Sydney, Judy Gunn, Alastair Sim, Tom Helmore en Reginald Tate.

VPRO Cinema

Engelse film van een Amerikaanse regisseur die ten onrechte verguisd wordt omdat hij Douglas Fairbanks zou exploiteren, terwijl zijn talent toch niet te verwaarlozen is (THE BLACK PIRATE). Het gaat om de eerste lange speelfilm naar het werk van een grote man uit het Belgische detectivegenre, Stanislas Andr[KA1]e Steeman (1908-1970), waarvan de boeken nog steeds veel gelezen worden en momenteel in hun geheel opnieuw uitgebracht worden. De film volgt het boek nauwkeurig: zeven vrienden ontmoeten elkaar na een lange tijd. Eén van hen vertelt dat hij zo rijk geworden is dat hij de andere zes, die minder fortuinlijk geweest zijn, er van kan laten profiteren, maar ze worden één voor één vermoord. Ingewikkeld en ontzettend doordacht. Goed acteerwerk en prachtige zwart-wit opnames. De lengte slaat op de bekeken versie.

credits

Regie:
Albert Parker
Cast:
Basil Sydney, Judy Gunn, Alastair Sim, Tom Helmore, Reginald Tate, Ian Fleming, Martin Lewis, Aubrey Mallalien, Zoe Davis
Jaar:
1935
Alt. titels:
Riverside Murder, The
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Riverside Murder (1935) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken