Verenigde Staten 1992. Thriller van Fred Walton. Met o.a. Loni Anderson, Anthony John Denison, Stephen Meadows, Coleby Lombardo en Candy Clark.

VPRO Cinema

De morele vraag: heeft een man ouderlijke rechten m.b.t. een kind dat hij verwekte als gevolg van verkrachting? Keith Williams (Denison) is de man die Lacey Stewart (Anderson) twaalf jaar eerder verkrachtte. Hij vloog daarvoor de bajes in en koestert er meer dan een decennium wraakgevoelens tegenover Anderson. Hij wordt vrijgelaten en de justitie bepaalt dat hij zijn zoontje Lombardo mag bezoeken. Hij dringt Lacey`s leven binnen en maakt zich geliefd bij haar vriendin Marlene (Clark) en zelfs bij haar nieuwe vriend Dan (Meadows). Hij terroriseert Lacey, dreigt 'hun' zoon Arthur te vermoorden en Lacey bedenkt een plannetje om hem te stoppen. Bewonderenswaardig spel van Anderson en Denison is aanvankelijk logisch en kalm maar uiteindelijk ijzig bedreigend. Gebaseerd op een toneelstuk van Curtis Wilmot door Robert Foster en Phil Penningroth tot scenario bewerkt. Camerawerk van Don E. Fauntleroy. Ook bekend als PLAN OF ATTACK.

credits

Regie:
Fred Walton
Cast:
Loni Anderson, Anthony John Denison, Stephen Meadows, Coleby Lombardo, Candy Clark, John Apicella, Laurel Koelsch, Ken Myles, J. Hunter, Aixa Clemente, Geoff Gann, Tony Denison
Camera:
Don E. FauntLeroy
Muziek:
Geoff Levin, Chris Many
Jaar:
1992
Alt. titels:
Price She Paid, The, Plan of Attack, Plan of attack, Ha§ kennt kein Erbarmen
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Price She Paid (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken