Frankrijk 1978. Drama van Jean-François Stévenin. Met o.a. Jean-François Stévenin, Texandre Barberat, Yves Lemoigne, André Riva en Jean-François Balmer.

VPRO Cinema

Een gescheiden man leidt als autoreparateur een kluizenaarsbestaan in een bergdorpje in de Jura, waar hij een Parijzenaar ontmoet die panne heeft. De man blijft in afwachting van de reparatie overnachten. Ze brengen de volgende dagen en nachten door met bergbeklimmen, boswandelingen, doorzakken in de herberg etcetera... zonder dat er naar de auto wordt omgekeken. Een ongewone Franse variant op de road movies in de trant van Hellman en Wenders door een als regisseur debuterende acteur. Doelloze zwerftochten groeien geleidelijk tot een expeditie naar de eigen identiteit. De losse vormgeving en verteltrant met een handjevol acteurs te midden van lokale bewoners wordt ietwat ontsierd door binnen de context misplaatste en overnadrukkelijke symboliek en poëtische effecten. Het scenario is van regisseur Stévenin, Babou Rappeneau. Stéphanie Granel en Michel Delahaye. Het camerawerk is van Lionel Legros en Jean- Yves Escoffier.

credits

Regie:
Jean-François Stévenin
Cast:
Jean-François Stévenin, Texandre Barberat, Yves Lemoigne, André Riva, Jean-François Balmer, Anne Koboulansky, Jacques Villeret, Denise Grémion
Scenario:
Jean-François Stévenin
Camera:
Lionel Legros
Muziek:
Philippe Sarde
Jaar:
1978
Alt. titels:
Passe-montagne, Le
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Road-movie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le Passe-montagne (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken