Frankrijk/Italië/Duitsland 1971. Drama van Miklós Jancsó. Met o.a. Monica Vitti, Pierre Clémenti, Daniel Olbrychski, Peter Pasetti en Piero Faggioni.

VPRO Cinema

Een vrouwelijke tv-reporter wordt geterroriseerd door neo-fascistische jongeren, maar weigert de aanvoerder voor de politie te identificeren. Hij moet zich bewijzen door een linkse politicus te doden, wil niet en wordt door 'medestanders' neergeschoten. De politie weigert de reporter te geloven. Jancsó's imponerende cameravoering en massaregie wordt in de eigentijdse, realistische situering van Rome kunstmatig en de individuele spelregie bestaat alleen uit het op het juiste moment op de juiste plek voor de camera krijgen van de acteurs en laat ze verder expressieloos. Een studieobject voor geïnteresseerden in filmtechniek, niet voor wie inzicht wil krijgen in de politieke verdeeldheid in Italië.

credits

Regie:
Miklós Jancsó
Cast:
Monica Vitti, Pierre Clémenti, Daniel Olbrychski, Peter Pasetti, Piero Faggioni, Gino Lavagetto, Sergio Tramonti, Ottavio Fanfani, Christiano Minnellane
Muziek:
Giorgio Gaslini
Jaar:
1971
Alt. titels:
Pacifista, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Politieke film
Landen:
Frankrijk, Italië, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

La Pacifista (1971) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken