Verenigde Staten 1960. Muziek van Charles Walters. Met o.a. Doris Day, David Niven, Janis Paige, Spring Byington en Richard Haydn.

VPRO Cinema

Day is heel gelukkig getrouwd met toneelcriticus Niven. Ze hebben vier zonen. Op een dag kraakt Niven het nieuwe stuk van zijn beste vriend Haydn genadeloos af. De prestatie van hoofdrolspeelster Paige noemt hij waardeloos. Hij noemt hem nu een verrader en zij geeft hem een stevige oorvijg. Terwijl Nivens roem stijgt, zweren de benadeelden zich te wreken op hem in de persoon van Day. Leuke ouderwetse komedie die aantoont dat zelfs een bekend criticus in zijn eigen val kan lopen. Day en Niven zijn uitstekend en ze worden omringd door knappe bijrolspelers. Geen grote filmkunst, maal wel lekker ontspannend. Het scenario van Isobel Lennart is gebaseerd op een toneelstuk van Jean Kerr. Het camerawerk is van Robert Bronner.

credits

Regie:
Charles Walters
Cast:
Doris Day, David Niven, Janis Paige, Spring Byington, Richard Haydn, Patsy Kelly, Jack Weston, Margaret Lindsay, John Harding, Charles Herbert, Stanley Livingston, Flip Mark
Scenario:
Isobel Lennart
Productie:
Joe Pasternak
Camera:
Robert J. Bronner
Muziek:
David Rose, Doris Day
Montage:
John McSweeney jr
Jaar:
1960
Genres:
Muziek, Komedie, Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Popmuziek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen