Verenigde Staten 1914. Avonturenfilm van Louis Gasnier en Donald MacKenzie. Met o.a. Pearl White, Crane Wilbur, Paul Panzer, Edward Jose en Francis Carlyle.

VPRO Cinema

Serial in twintig hoofdstukken. Met deze legendarische serial werd White wereldberoemd. Gasnier was uit Frankrijk gekomen om de Amerikaanse vestiging van Pathé te verstevigen, en zorgde dat die miljoenen kon verdienen. Technisch is de serial een puinhoop, maar er zit vaart in en White belandt in de meest verschrikkelijke gevaren. Ze wordt bedreigd door Indianen, door piraten, door zigeuners enz. Centraal in het scenario van Charles W. Goddard staan de pogingen van Panzer de erfenis van White in te pikken. De afleveringen eindigden altijd met een spannend moment, waarvan de afloop pas de volgende keer onthuld werd. Deze momenten werden door deze serial bekend als cliffhangers, omdat Pauline in de laatste scène vaak op grote hoogte bungelde.

credits

Regie:
Louis Gasnier, Donald MacKenzie
Cast:
Pearl White, Crane Wilbur, Paul Panzer, Edward Jose, Francis Carlyle, Eleanor Woodruff, Clifford Bruce, Sam Ryan, Donald MacKenzie
Jaar:
1914
Alt. titels:
Perils of Pauline, The
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Perils of Pauline (1914) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken