Verenigde Staten 1948. Musical van Vincente Minnelli. Met o.a. Judy Garland, Gene Kelly, Walter Slezak, Gladys Cooper en Reginald Owen.

VPRO Cinema

Ergens in een haventje in de Caraïben droomt de jonge Manuela (Garland) van een beruchte, maar knappe piraat. Ze staat op het punt uitgehuwelijkt te worden aan de snobistische, dikke burgemeester van de stad, Don Pedro Vargas (Slezak). Als ze de circusclown Serafin (Kelly) ontmoet, denkt ze dat hij haar droompiraat is. Ze staat onmiddellijk in vuur en vlam. Niet erg opwindende, toneelmatige musical, die gered wordt door de spelprestaties en de schitterende choreografie van Kelly en Robert Alton. De gebruikelijk grootsheid van de MGM musicals en de meesterhand van Minnelli zijn nog maar nauwelijks te bespeuren. Het toneelstuk van S.N. Behrman met songs van Cole Porter werd bewerkt door Albert Hackett en Frances Goodrich. Het camerawerk is van Harry Stradling.

credits

Regie:
Vincente Minnelli
Cast:
Judy Garland, Gene Kelly, Walter Slezak, Gladys Cooper, Reginald Owen, George Zucco, The Nicholas Brothers, Lester Allen
Scenario:
Frances Goodrich, S.N. Behrman, Albert Hackett
Productie:
Arthur Freed
Camera:
Harry Stradling sr
Muziek:
Lennie Hayton, Conrad Salinger
Montage:
Blanche Sewell
Jaar:
1948
Genres:
Musical, Avonturenfilm, Romantiek
Trefwoorden:
Klassiekers
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Pirate (1948) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken