Verenigde Staten 1952. Biografie van Samuel Fuller. Met o.a. Gene Evans, Mary Welch, Herbert Heyes, Tina Rome en Forrest Taylor.

VPRO Cinema

New York rond 1880. Journalist Evans kan de hypocrisie en de massa-manipulatie van zijn krant The Star niet langer aan. Hij zegt de uitgeefster Welch, ongezouten de waarheid en staat op straat, samen met enkele collega's die achter hem staan. Een kleine drukker geeft hem de kans een eigen krant te starten, waar alleen hij het voor het zeggen heeft. The Globe verschijnt de volgende dag en tussen beide kranten start een ongenadige oorlog. Een betoverende hulde aan de vrije pers, gemaakt op de individuele en eigenzinnige manier van Fuller, die tevens het originele scenario schreef. Snelle actie en bijtende dialogen zijn het kenmerk van deze film, waarin haat en liefde in elkaar overvloeien. Fuller op zijn best, met een aantal minder bekende B-acteurs die hij tot opvallende prestaties aanzet.

credits

Regie:
Samuel Fuller
Cast:
Gene Evans, Mary Welch, Herbert Heyes, Tina Rome, Forrest Taylor, Bela Kovacs, George O'Hanlon, J.M. Kerrigan, Don Orlando, Neyle Morrow, Dick Elliott, Stuart Randall, Dee Pollock, Hal K. Dawson
Scenario:
Samuel Fuller
Camera:
Jack Russell
Muziek:
Paul Dunlap
Jaar:
1952
Genres:
Biografie, Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Park Row (1952) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken