Verenigde Staten 1972. Horror van Dan Curtis. Met o.a. Darren McGavin, Simon Oakland, Jo Ann Pflug, Richard Anderson en John Carradine.

VPRO Cinema

In dit vervolg op THE NIGHT STALKER krijgt Kolchack (McGavin) het aan de stok met een eeuwenoude alchemist (Anderson), die onsterfelijk werd door het drinken van vers bloed. 's Nachts vermoordt hij vrouwen en tapt hun bloed af. Uiteraard gelooft niemand de reporter, maar uiteindelijk zal hij de schuilplaats weten te vinden van het wezen, dat huist in een verborgen ondergrondse stad. In dezelfde trant als zijn voorganger, brengt deze film verdere griezelavonturen van journalist Kolchack. Ook ditmaal was Richard Matheson verantwoordelijk voor het scenario, waarvoor hij nu ook zelf het verhaal schreef. Enkele huiveringwekkende scènes worden verluchtigd door niet altijd even fijnzinnige humor. Robert Hauser stond deze keer achter de camera. Gevolgd door een tv-serie.

credits

Regie:
Dan Curtis
Cast:
Darren McGavin, Simon Oakland, Jo Ann Pflug, Richard Anderson, John Carradine, Margaret Hamilton, Wally Cox, Scott Brady, Nina Wayne, Ivor Francis
Muziek:
Robert Cobert
Jaar:
1972
Alt. titels:
Night Strangler, The
Genres:
Horror, Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Night Strangler (1972) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken