Frankrijk 1950. Mysterie van Roger Blanc. Met o.a. Maurice Teynac, Hélène Perdrière, Pierre Jourdan, Paul Bernard en Krisha Duchene.

VPRO Cinema

De steenrijke exporteur Herbert Aboody (Bernard) wordt in Sjanghai gechanteerd door de Groene Draak, die hem dreigt te vermoorden, tenzij hij vijftigduizend dollar op tafel legt. Herbert vraagt inspecteur Wens (Teynac) hem te helpen. Gevolg: Aboody is dood en Wens is verdwenen. Nauwkeurige bewerking van de roman La nuit du 12 au 13 dankzij de aanwezigheid van de auteur Stanislas Andre Steeman als co-scenarioschrijver en in de rol van Matriche. Hij vat zijn werk als volgt samen: `Plaats twee mannen in een omsloten ruimte, zorg ervoor dat ze in de ochtenschemering ontdekt worden, de ene dood en de andere zwaar gewond, vergeet vervolgens voor een verklaring te zorgen en werp de verdenking op zeven of acht onschuldige personages: dat is het geheim (van dit boek)`.

credits

Regie:
Roger Blanc
Cast:
Maurice Teynac, Hélène Perdrière, Pierre Jourdan, Paul Bernard, Krisha Duchene, Andrew Engelman, Ky Duyen, Robert Lussac, Stanislas-André Steeman, Gilberte Clair, Georgette Anys
Camera:
Enzo Riccioni
Muziek:
Jean Solar, Maurice Thiriet
Jaar:
1950
Alt. titels:
Nuit du 13, La, Nuit du 12 au 13, La, Mystère à Shanghaï
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La nuit du 13 (1950) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken