Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1991. Komedie van Michael Lindsay-Hogg. Met o.a. John Malkovich, Andie MacDowell, Lolita Davidovitch, Rudi Davies en Joss Ackland.

VPRO Cinema

Malkovich en zijn vriendin MacDowell leiden een zorgeloos rijkeluisleventje in een Londense hotelsuite tot hij in financiële moeilijkheden geraakt en zij bovendien door haar ouwe minnaar Riegert wordt opgejaagd, die haar een beeldhouwwerkje van de bekende Henry Moore had geschonken. Om hun hotelrekening te kunnen betalen besluiten zij een diefstal van het beeldje te ensceneren en zodoende de verzekeringsmaatschappij op te lichten, maar hun doofstomme kamermeid Davies steelt het beeldje daadwerkelijk. Een eigenzinnige romantische komedie die wat zwart-wit gesteld is: de rijken zijn mooi en cynish; de armen lelijk en naïef. Eigenlijk komt hij niet van de grond, maar de vertolkingen zijn sprankelend. Het scenario is van de regisseur. Het camerawerk is van David Watkin.

credits

Regie:
Michael Lindsay-Hogg
Cast:
John Malkovich, Andie MacDowell, Lolita Davidovitch, Rudi Davies, Joss Ackland, Bill Paterson, Ricci Harnett, Peter Riegert, Jack Shepherd, Roger Lloyd-Pack, Lolita Davidovich
Scenario:
Michael Lindsay-Hogg
Camera:
David Watkin
Muziek:
Trevor Jones, Tom Bahler
Jaar:
1991
Alt. titels:
Object of Beauty, The, Object of Beauty
Genres:
Komedie, Romantiek, Misdaad
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Object of Beauty (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken