Frankrijk 1981. Thriller van Jean-Louis Comolli. Met o.a. Claude Brasseur, Jacques Dutronc, Nathalie Baye, Andréa Ferréol en Maurice Risch.

VPRO Cinema

Een Fransman die verantwoordelijk is voor de wapentoevoer aan de communistische Republikeinen tijdens de Spaanse Burgeroorlog wordt gearresteerd door de Gestapo, maar later geruild tegen een door de Sovjetunie gevangen nazi-agent. Zijn twijfel sindsdien over de exclusieve levering van wapens aan communisten en niet aan andere tegenstanders van Franco maakt hem verdacht in Moskou en resulteert in een persoonlijke tragedie. Het scenario biedt een interessante politiek-historische reconstructie, maar de film blijft aan een stijlvol en sfeervol getekende buitenkant en verwaarloost de complexiteit van de aangestipte conflicten. Het opmerkelijke spel van de hoofdrollen werkt daardoor bijna averechts, omdat het accent nog meer op de particuliere dramatiek komt te liggen.

credits

Regie:
Jean-Louis Comolli
Cast:
Claude Brasseur, Jacques Dutronc, Nathalie Baye, Andréa Ferréol, Maurice Risch, Giovanni Früh, Pinkas Braun, Pascal Bonitzer, Facundo Bo, Lev Belsky
Muziek:
Michel Portal
Jaar:
1981
Alt. titels:
Ombre rouge, L'
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'ombre rouge (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken