Tsjechoslowakije 1982. Familiefilm van Jaromil Jireš. Met o.a. Lucie Pátková, Oldřich Navrátil, Blanka Bohková, Jana Březinova en Gabriela Beštáková.

VPRO Cinema

De veertien-jarige Pátková maakt een lelijke val uit de zweefmolen en begint geleidelijk aan haar gezichtsvermogen te verliezen. Haar moeder probeert haar gerust te stellen door te zeggen dat haar blindheid maar tijdelijk is, en dat ze spoedig zal genezen. Ze moet worden opgenomen in een speciale kliniek, waar ze erachter komt dat het een blindeninstituut is. Men vertelt haar dat ze hoogstwaarschijnlijk nooit zal zien. Ze voelt zich misleid en is vertwijfeld. Een film, die zonder valse sentimenten probeert duidelijk te maken dat men oprecht moet zijn en iemand moet begeleiden bij zijn handicap - zeker als het gaat om een kind. Het scenario is van Danielá Fischerová en Jires. Het camerawerk is van Emil Sirotek.

credits

Regie:
Jaromil Jireš
Cast:
Lucie Pátková, Oldřich Navrátil, Blanka Bohková, Jana Březinova, Gabriela Beštáková, Michaela Kusernová, Jana Siroká, Jitka Zelenohorská, Lída Vostrcilova
Scenario:
Danielá Fischerová
Camera:
Emil Sirotek
Muziek:
Zdeněk Pololánik
Jaar:
1982
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Gehandicapten, Jeugdfilm
Landen:
Tsjechoslowakije

op televisie
0 uitzendingen

Neuplne Zatmeni (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken