Verenigd Koninkrijk 1936. Sciencefiction van Lothar Mendes. Met o.a. Roland Young, Ralph Richardson, Joan Gardner, Ernest Thesiger en Wallace Lupino.

VPRO Cinema

Speelse goden geven een willekeurige man de macht alles te verwezenlijken door er gewoon aan te denken. De uitverkorene, winkelbediende Young, wil zijn gave gebruiken om de wereld te verbeteren maar veroorzaakt zo bijna het einde ervan. Satirische allegorie van H.G. Wells, voor de film bewerkt door Lajos Biro, werd uitstekend in beeld gebracht en zeer goed gespeeld door vooral Young en Thesiger - de man die Young wat probeert te sturen. Opvallend is ook George Sanders, die als een van de drie goden een van zijn eerste rollen speelde. Knappe decors van Vincent Korda. De typische Wells-trekjes zijn niet helemaal terug te vinden, maar dat wordt gecompenseerd door de voor die tijd ongewoon goede special effects en door de esthetische beelden van Harold Rossen.

credits

Regie:
Lothar Mendes
Cast:
Roland Young, Ralph Richardson, Joan Gardner, Ernest Thesiger, Wallace Lupino, George Zucco, Bernard Nedell, Edward Chapman, Joan Hickson, George Sanders, Torin Thatcher
Muziek:
Mischa Spoliansky
Jaar:
1936
Alt. titels:
Man Who Could Work Miracles, The
Genres:
Sciencefiction, Drama
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen