Japan/Duitsland 1989. Drama van Masahiro Shinoda. Met o.a. Hironi Go, Lisa Wolf, Brigitte Grothum, Haruko Kato en Mareike Carrière.

VPRO Cinema

Een jonge Japanse militaire arts (Go) krijgt in 1885 een beurs om zijn kennis te verbreden in het Westen en hij gaat onder het wakend oog van de militaire attach[KA1]e studeren in Berlijn bij de vermaarde professor Robert Koch (Hoppe). Daar ontmoet Oost West in de vorm van hartstocht, romantiek en armoede, die hem doen besluiten het leger te verlaten en met een westerse vrouw (het danseresje, Wolf) te gaan samenleven totdat hij na veertien jaar terugkeert naar zijn vaderland, omdat hij een aanbod heeft gekregen dat hij niet kon weigeren. Mooi kijkspel dankzij de internationale produktie en dito vertolking. Gebaseerd op het autobiografische verhaal van Ogai Mori door Hans Borgelt, Tsutomu en regisseur Shinoda tot scenario bewerkt. De fotografie is van Jürgen Jürges.

credits

Regie:
Masahiro Shinoda
Cast:
Hironi Go, Lisa Wolf, Brigitte Grothum, Haruko Kato, Mareike Carrière, Takuzo Kadono, Tooru Mazuoka, Irma Münch, Shirô Sano, Hans-Uwe Bauer, Andreas Mannkopff, Rolf Hoppe, Tsutomu Tamura
Camera:
Jürgen Jürges
Muziek:
Cong Su
Jaar:
1989
Alt. titels:
Die Tänzerin, Tänzerin, Die, Dancer, The
Genres:
Drama, Romantiek, Historische film
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Romantisch drama
Landen:
Japan, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Maihime (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken