Verenigde Staten 1969. Avonturenfilm van David Lowell Rich. Met o.a. Walter Pidgeon, Inger Stevens, Eric Braeden, William Marshall en Stephen Young.

VPRO Cinema

Een jonge wetenschapper is door een archeologische organisatie naar Ethiopië gestuurd om het legendarische masker van Sheba op te sporen. Later meldt zijn vrouw Stevens dat hij het gevonden heeft, maar dat zijn leven in gevaar is. Een expeditie die uitgezonden wordt om hem te vinden, wordt bij aankomst reeds aangevallen door vreemde inboorlingen. Slome avonturenfilm die zijn inspiratie zocht bij de exotische romans van H. Rider Haggard, maar die minder actie te bieden heeft dan op één pagina uit een boek van die auteur. Er werden heel wat beroemde namen aangetrokken, maar die slagen er niet in om het scenario van Sam Rolfe wat leven in te blazen. Een gigantische verkwisting van talent. Ook bekend als QUEST: MASK OF SHEBA.

credits

Regie:
David Lowell Rich
Cast:
Walter Pidgeon, Inger Stevens, Eric Braeden, William Marshall, Stephen Young, Joseph Wiseman, Corinne Comacho, Christopher Cary, Lincoln Kilpatrick
Scenario:
Sam Rolfe
Muziek:
Lalo Schifrin
Jaar:
1969
Alt. titels:
Mask of Sheba, The, Quest: The Mask of Sheba
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Mask of Sheba (1969) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken