Verenigde Staten 1939. Mysterie van Herbert I. Leeds en Herbert Leeds. Met o.a. Peter Lorre, Jean Hersholt, Amanda Duff, Warren Hymer en Richard Lane.

VPRO Cinema

Een gefingeerde aanval van acute blindedarmontsteking stelt Mr.Moto (Lorre) in staat om ongemerkt op Puerto Rico, bijgenaamd het 'Eiland der Gevaren', te belanden. Hij denkt daar een internationaal opererende bende te vinden die gespecialiseerd is in juwelensmokkel. Hij moet de ene dodelijke valstrik na de andere zien te ontwijken. Zijn helper wordt in zijn plaats geëlektrokuteerd. De slotachtervolging met een speedboat van de politie is een juweeltje. Lorre toont zich eens te meer meester in het vermommen in deze kleine, maar gedegen suspenser, geschreven door Peter Milne. Uitstekende cast, met o.a. Hersholt, Ames en Dumbrille en Bond in een kostelijk klein rolletje als Sailor Sam, de worstelaar. Gefilmd door Lucien Andriot. Vervolg: MR. MOTO TAKES A VACATION. Zie ook: Mr. Moto- serie.

credits

Regie:
Herbert I. Leeds, Herbert Leeds
Cast:
Peter Lorre, Jean Hersholt, Amanda Duff, Warren Hymer, Richard Lane, Leon Ames, Douglas Dumbrille, Charles D. Brown, Paul Harvey, Robert Lowery
Scenario:
Peter Milne
Muziek:
Samuel Kaylin
Jaar:
1939
Alt. titels:
Danger Island
Genres:
Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Mr. Moto in Danger Island (1939) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken