Italië 1963. Western van Alfredo Antonini en Sergio Corbucci. Met o.a. James Mitchum, Jill Powers, Giorgio Ardisson, Eduardo Ciannelli en Giacomo Rossi Stuart.

VPRO Cinema

Mitchum (de zoon van Robert) is de held. Als hij terugkeert in zijn geboorteplaats blijkt hij veel werk te hebben om de rust en orde te herstellen. Een rancher loert op meer grondgebied en het doel heiligt de middelen. Het thema van vele serie-westerns uit 1930-1940 opnieuw verfilmd - alleen op hardere Italiaanse wijze gedaan. Het was een van de allereerste spaghettiwesterns die er gemaakt werden. Camararegie lag in handen van Enzo Barboni die als E.B. Clucher een begrip (als regisseur) zou worden. Ten onrechte wordt de regie vaak uitsluitend aan Corbucci toegeschreven en het jaartal 1965, dat vaak genoemd wordt, is fout. Corbucci regisserde onder het pseudoniem Stanley Corbett. Ook bekend als I PASCOLI ROSSI en MASSACRE AT CANYON GRANDE.

credits

Regie:
Alfredo Antonini, Sergio Corbucci
Cast:
James Mitchum, Jill Powers, Giorgio Ardisson, Eduardo Ciannelli, Giacomo Rossi Stuart, Andrea Giordana, Milla Sannoner, Burt Nelson, Gavric Vladimir, Nando Poggi
Muziek:
Gianni Ferrio
Jaar:
1963
Alt. titels:
Pascoli Rossi, I, Massacre at Canyon Grande
Genres:
Western
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Massacro al Grande Canyon (1963) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken