Verenigde Staten 1942. Komedie van Tay Garnett. Met o.a. Kay Kyser, Ellen Drew, Jane Wyman, Robert Armstrong en William Demarest.

VPRO Cinema

Populaire bandleader Kyser wordt door de spionagediensten van het leger ingezet om inlichtingen door te spelen, met als gevolg dat hij het doelwit wordt van moorddadige nazi-fanaten. Door zijn onhandigheid ontsnapt hij aan elke hinderlaag. Hij vindt zelfs nog de tijd voor romantische verwikkelingen met Wyman en Drew. Ondermaatse komedie, zelfs voor de nu totaal vergeten Kyser, die qua humoristische uiting moeiteloos overtroffen wordt door zijn orkestlid Ish Kabibble. Het scenario van Sig Herzig en William Bowers is gebaseerd op een verhaal van M. Coates Webster. Harold Lloyd produceerde. De onvermijdelijke songs werden geschreven door James Van Heusen en Johnny Burke, gearrangeerd door George Duning. De score is van Roy Webb. Achter de camera stond Robert de Grasse.

credits

Regie:
Tay Garnett
Cast:
Kay Kyser, Ellen Drew, Jane Wyman, Robert Armstrong, William Demarest, Una O'Connor, Helen Westley, George Cleveland, Ish Kabibble
Scenario:
James Van Heusen
Camera:
Robert De Grasse
Muziek:
Roy Webb
Jaar:
1942
Genres:
Komedie, Musical
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

My Favorite Spy (1942) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken