Frankrijk/Canada 1983. Historische film van Philippe de Broca. Met o.a. Margot Kidder, Ian Charleson, Victor Lanoux, Andréa Ferréol en Lloyd Bochner.

VPRO Cinema

Een in Europa studerende Amerikaanse ontdekt bij terugkeer in New Orleans dat het erfgoed van haar ouders waardeloos is en trouwt achtereenvolgens met een rijke plantage-eigenaar en een Parijse aristocraat. Ze maakt met hen de Burgeroorlog en de Parijse revolutie mee, om tenslotte een comfortabel geluk te vinden bij de landopzichter op wie ze de hele tijd al verliefd was. Deze film naar de romancyclus van Maurice Denuzi[KA2]ere lonkt naar het succes van GONE WITH THE WIND, maar kreeg niet meer dan een vakmatige regie van De Broca (die tijdens de opnamen Etienne Perier en Jacques Demy verving). Bovendien heeft Kidder onvoldoende dramatisch temperament voor de centrale rol. De internationale rolbezetting wordt zowel in de Franse als in de Engelse versie gesaboteerd door een slordige nasynchronisatie. (De tv-miniserie duurt twee keer zo lang als de bioscoopversie.) Scenario van Etienne Perier en Dominique Fabre.

credits

Regie:
Philippe de Broca
Cast:
Margot Kidder, Ian Charleson, Victor Lanoux, Andréa Ferréol, Lloyd Bochner, Len Cariou, Raymond Pellegrin, Corinne Marchand, Larry Lewis, Hilly Hicks, Renato Salvatori, Angus MacInnus
Scenario:
Etienne Périer
Muziek:
Claude Bolling
Jaar:
1983
Genres:
Historische film, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Frankrijk, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Louisiane (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken