Verenigde Staten 1958. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Paul Newman, Joanne Woodward, Anthony Franciosa, Orson Welles en Lee Remick.

VPRO Cinema

Zwerver Newman die de slechte reputatie van pyromaan geniet, komt in dienst van mogul Welles, die meer in hem ziet dan in zijn eigen zoon. De onderlinge verhoudingen tussen de personages worden explosief gedurende deze `lange, hete zomer`. De film is meer geslaagd als karakterstudie dan als vertelling, maar dankzij de uitstekende vertolking van alle personages, blijft hij boeien. Scenaristen Irving Ravetch en Harriet Frank baseerden zich op twee hele korte vertellingen en een novelle van William Faulkner. Joseph LaShelle was de fotograaf en Alex North componeerde een prachtige score, waarvan de titelmelodie, gezongen door Jimmie Rodgers, een dikke hit werd. In 1964 werden Faulkners verhalen de basis van een populaire tv-serie (met Roy Thinnes) en in 1985 werd de film opnieuw gedaan voor tv (met Don Johnson).

credits

Regie:
Martin Ritt
Cast:
Paul Newman, Joanne Woodward, Anthony Franciosa, Orson Welles, Lee Remick, Angela Lansbury, Richard Anderson, Sarah Marshall, Mabel Albertson, Val Avery
Muziek:
Alex North, Jimmie Rodgers
Jaar:
1958
Alt. titels:
Long, Hot Summer, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Long, Hot Summer (1958) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken