Verenigde Staten 1970. Avonturenfilm van Ezra Stone. Met o.a. Jack Ging, Stephen Hudis, Frank Aletter, Ken Tobey en Ron Hayes.

VPRO Cinema

Lassie in de U.S.-Army in een compilatie van drie afleveringen van de tv-serie. In het eerste verhaal is zij samen met haar baas op een militaire basis waar raketten worden getest. De collie merkt dat een sneeuwgans haar nest uitbroedt op de plaats waar getest zal worden, en kan er natuurlijk een stokje voor steken. In het tweede verhaal is haar baas een kapelaan die de poedel van een kolonel naar de dierenarts brengt voor een insuline-spuit. De hond loopt weg en Lassie achtervolgt hem. Als hij de injectie niet op tijd krijgt zal hij in coma raken en doodgaan. In het derde verhaal mag zij met dezelfde baas het gehandicapte zoontje van een kapitein, dat weigert nog in God te geloven, op andere gedachten brengen. God, land en leger worden tot het ziekelijke toe verheerlijkt in dit stroperige onding dat geschreven werd door Robert Schaefer en Eric Freiwald en in beeld gezet door Robert F. Sparks. Uitsluitend voor de fervente fans van Lassie.

credits

Regie:
Ezra Stone
Cast:
Jack Ging, Stephen Hudis, Frank Aletter, Ken Tobey, Ron Hayes, Murray McLeod, Bob Dunlap, Philip Bourneuf, Richard Tretter, Harry Holcombe, Ryan MacDonald, William Sylvester, Nina Shipman, Donald Barton
Muziek:
Nathan Scott, Michael Mention
Jaar:
1970
Alt. titels:
Peace Is Our Profession
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen