Duitsland/Oostenrijk 1933. Biografie van Willi Forst. Met o.a. Hans Jaray, Martha Eggerth, Luise Ullrich, Hans Moser en Raoul Aslan.

VPRO Cinema

Een film over de achtste symfonie van Schubert, die we kennen als de [KL]Unvollendete[KLE]. Schubert (Jaray), huisleraar aan het hof van Esterhazy, wordt verliefd op de oudste dochter (Eggerth) van de vorst (Treßler). Maar het standsverschil staat hun romance in de weg. Als het meisje met een ander trouwt verscheurt Schubert het derde deel van het aan haar opgedragen werk. Net als zijn liefde voor haar, zal ook zijn compositie geen einde hebben. In deze eerste regie laat Willy Forst zijn meesterschap al zien. Met veel inzicht en gevoel heeft hij deze film geschreven en geregisseerd, zonder in kitsch te vervallen. Jaray is prachtig als de in zichzelf gekeerde Schubert. Er werd tegelijkertijd een Engelse versie gedraaid, getiteld: THE UNFINISHED SYMPHONY.

credits

Regie:
Willi Forst
Cast:
Hans Jaray, Martha Eggerth, Luise Ullrich, Hans Moser, Raoul Aslan, Otto Treßler, Anna Kallina, Paul Wagner, Gucki Wippel, Blanka Glossy
Muziek:
Willy Schmidt-Gentner
Jaar:
1933
Alt. titels:
Unfinished Symphony, The
Genres:
Biografie, Muziek
Trefwoorden:
Klassieke muziek
Landen:
Duitsland, Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Leise fliehen meine Lieder (1933) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken