Verenigde Staten 1935. Sciencefiction van Harry Revier. Met o.a. Kane Richmond, William 'Stage' Boyd, Claudia Dell, Josef Swickard en George 'Gabby' Hayes.

VPRO Cinema

Serial in twaalf hoofdstukken. Boyd is een krankzinnige geleerde die vanuit zijn ondergrondse schuilplaats diep in Afrika probeert de wereld te veroveren. Richmond moet het verhinderen. Technisch is het een goede serial van de onafhankelijke producent Sherman Krellberg, door Regal uitgebracht. Uitstekend camerawerk van Roland Price en Eddie Linden, maar met een beetje bizarre racistische ondertoon in het scenario. Boyd krijgt de mogelijkheid om blanken voor straf zwart te maken. Boyd (1890- 1935) is niet de Hopalong Cassidy-Boyd, daarom de toevoeging 'Stage' om onderscheid te kunnen maken. Deze serial was het laatste filmwerk van Boyd voor hij aan een leverziekte overleed.

credits

Regie:
Harry Revier
Cast:
Kane Richmond, William 'Stage' Boyd, Claudia Dell, Josef Swickard, George 'Gabby' Hayes, Eddie Fetherstone, William Bletcher, Milburn Moranti, Margot D'Use, Jerry Frank
Jaar:
1935
Alt. titels:
Lost City, The
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Lost City (1935) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken