Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1979. Horror van Richard Marquand. Met o.a. Katharine Ross, Sam Elliott, John Standing, Ian Hogg en Margaret Tyzack.

VPRO Cinema

De Amerikaanse Ross en haar vriend Elliott komen naar Engeland op uitnodiging van haar nieuwe werkgever. Ze worden na een motorongeluk ontvangen op zijn landgoed, waar zich nog een vijftal Europese zakenlui bevinden. Er doen zich mysterieuze voorvallen voor, waarbij zelfs een goede zwemster de dood vindt in het zwembad. Dit is het begin van een gruwelijke ervaring voor de twee geliefden. Vreemde griezelfilm waarvan de inleiding iets te lang duurt. De acteurs doen hun best, maar weten de spanning er niet voortdurend in te houden. Het verhaal is van Jimmy Sangster dat hij samen met Patrick Tilley en Paul Wheeler bewerkten tot een scenario vol clichés. Dick Bush en Alan Hume stonden achter de camera. Ook bekend als THE LEGACY OF MAGGIE WALSH.

credits

Regie:
Richard Marquand
Cast:
Katharine Ross, Sam Elliott, John Standing, Ian Hogg, Margaret Tyzack, Charles Gray, Lee Montague, Roger Daltrey, Hildegard Neil, William Abney, Patsy Smart, Marianne Broome
Muziek:
Kiki Dee, Gary Osborne, Michael J. Lewis
Jaar:
1979
Alt. titels:
Legacy, The, Legacy of Maggie Walsh, The, The Legacy Of Maggie Walsh
Genres:
Horror, Misdaad
Trefwoorden:
Occultisme
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Legacy (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken