Verenigde Staten 1952. Western van Louis King. Met o.a. Steve Cochran, Ray Teal, Bob Steele, Harry Antrim en George O'Hanlon.

VPRO Cinema

Dit is een fijne familiewestern, maar nogal sentimenteel. Geschreven door Crane Wilbur. Cochran, nu eens in een sympathieke rol, vangt het paard Wildfire. Achteraf wil hij het dier graag kopen, maar het paard is reeds verkocht aan Teal, een onsympathieke rodeo-organisator. Cochran weet het paard te bevrijden en gaat erachteraan. Hij en het paard worden gastvrij onthaald op de ranch van Antrim. Er ontstaat daar een warme liefde tussen de cowboy en het dier. Teal achtervolgt hen maar vindt daarbij de dood. De sheriff heeft begrip voor de situatie en cowboy en paard kunnen bij elkaar blijven. Het was voor de eerste maal dat cameraman Edwin Du Par gebruik kon maken van Warner-color, hetgeen de film zeer ten goede kwam.

credits

Regie:
Louis King
Cast:
Steve Cochran, Ray Teal, Bob Steele, Harry Antrim, George O'Hanlon, Sherry Jackson, Ed Hinton, William Fawcett, House Peters Jr., Lane Chandler, Tom Tyler, Rob Steele
Scenario:
Crane Wilbur
Jaar:
1952
Alt. titels:
Lion and the Horse, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Lion and the Horse (1952) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken